Pažitka
Název:

Bulgur s kuřecím masem, červenou čočkou a červenou paprikou


Bulgur s kuřecím masem, červenou čočkou a červenou paprikou


Ingredience:
Ingredience:
hrubý bulgur150 - 200 g
kuřecí prso1 ks
střední červená paprika1/2 ks
střední cibule1/2 ks
červená čočka3 lžíce
drcený, sušený česnek1 lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
červená sladká paprika1/2 lžičky
petrželka kudrnka na odzobu a dochucení
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Další rychlovka, kterou zvládne každý. Kombinace bulguru, masa, zeleniny a luštěnin je zdravou a chutnou variantou oběda či večeře. Pokud jste bulgur zatím nezkusili, tak je právě teď čas to napravit.

Oloupanou cibuli nakrájejte na půl kolečka a prsa na velmi malé kousky. V pánvi rozpalte asi 1 - 2 lžíce oleje a maso, společně s cibulí, orestujte do zlatova. Přidejte nakrájenou papriku na malé kostičky. Nechte společně chvíli restovat a přidejte červenou čočku. Osolte, opepřete, přidejte papriku, kmín a česnek. Důkladně zamíchejte. Bulgur dejte do hustého síta a třikrát řádně propláchněte. Bulgur přidejte do pánve a podlijte dostatečným množstvím vody. Aby bylo vše ponořené a ještě zhruba 1,5 cm nad. Pozvolna vařte přiklopené poklicí, dokud bulgur nezměkne. Bude to trvat asi 10 - 15 minut. Pokrm hlídejte a podle potřeby podlévejte vodou. 

Servírujte ihned teplé například s rajčatovým salátem (po vychladnutí je bulgur suchý).

Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno