Pažitka
Název:

Bulgur s kuřecími kousky


Bulgur s kuřecími kousky


Ingredience:
kuřecí prsa150 g
bulgur50 g
žampion2 ks
cibule1/2 ks
mražená směs mrkve a hrášku150 g
rýžový olej1 lžíce
mořská sůl špetka
pepř špetka
arabské koření (cumin, paprika, chilli, česnek, koriandr, sůl) špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Opět přidávám velmi jednoduchý recept na přípravu. Spojení bulguru, zeleniny a kuřecího masa je zdravou variantou oběda či večeře. 

Pokud jste ještě bulgur nejedli, určitě ho zkuste. Já se poprvé s bulgurem potkala na dovolené v Turecku a od té doby ho přímo zbožňuji! =)

Bulgur dejte vařit podle návodu. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Hlavičky žampionů oloupejte a nakrájejte je na plátky. Kuřecí prso nakrájejte na větší kousky. Do pánve nalijte rýžový olej a až se zahřeje, vsypte do pánve cibuli spolu s kuřecím masem. Až cibule zesklovatí a kuřecí maso se opeče, přidejte do pánve žampiony a směs mrkve s hráškem. Chvíli restujte a poté podlijte sklenkou vody a duste asi deset minut. Pokud se vám bude voda rychle odpařovat, přilijte další sklenku vody. Přidejte mořskou sůl, pepř a arabské koření. Až uplyne deset minut a voda se téměř vypaří, měl by zbít jen takový sos, smíchejte s uvařeným bulgurem a můžete podávat. =)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno