Ingredience: | |
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné | 1 balení |
bulgur | 1,5 hrnku |
hnědé žampiony | 6 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
větší cibule | 1 ks |
česnek | 6 stroužků |
fenykl | 1/2 hlízy |
olivový olej | trochu |
bylinková sůl | špetka |
hnědá miso pasta | dle chuti |
Chtěla bych vám ukázat,že zdravé vaření může i dobře chutnat...české kuchařky už vzali na milost kuskus i luštěniny, bulgur se však na jídelních stolech stále objevuje spíše sporadicky.
Zkuste dát,této neprávem opomíjené příloze šanci. Je zdravá, levná a její chuť vás mile překvapí. Na přípravu není nijak složitá a hodí se nejen jako příloha k masu, ale i do salátů, nádivek, či jako samostatný pokrm...
Bulgur ochutíme bylinkovou solí, zalijeme v misce horkou vodou v poměru 1:2 přikryjeme pokličkou a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme šmakoun s příchutí hlívy ústřičné na kostky, cibuli, několik stroužků česneku, žlutou papriku, žampiony a fenykl. Vše na větší kousky nebo plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme na ni nakrájenou zeleninu se šmakounem a orestujeme. Po chvíli do pánve přidáme bulgur, do kterého se mezitím vsákla veškerá voda, promícháme a ještě chvíli společně opékáme. Na závěr vmícháme hnědou miso pastu a nejen dietní, ale i chutný oběd je hotov.
Podrobné info: