Pažitka
Název:

Bulgur se šmakounem

vaříme se šmakounem


Bulgur se šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné1 balení
bulgur1,5 hrnku
hnědé žampiony6 ks
žlutá paprika1 ks
větší cibule1 ks
česnek6 stroužků
fenykl1/2 hlízy
olivový olej trochu
bylinková sůl špetka
hnědá miso pasta dle chuti
Postup přípravy:

Chtěla bych vám ukázat,že zdravé vaření může i dobře chutnat...české kuchařky už vzali na milost kuskus i luštěniny, bulgur se však na jídelních stolech stále objevuje spíše sporadicky.

Zkuste dát,této neprávem opomíjené příloze šanci. Je zdravá, levná a její chuť vás mile překvapí. Na přípravu není nijak složitá a hodí se nejen jako příloha k masu, ale i do salátů, nádivek, či jako samostatný pokrm...

Bulgur ochutíme bylinkovou solí, zalijeme v misce horkou vodou v poměru 1:2 přikryjeme pokličkou a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme šmakoun s příchutí hlívy ústřičné na kostky, cibuli, několik stroužků česneku, žlutou papriku, žampiony a fenykl. Vše na větší kousky nebo plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme na ni nakrájenou zeleninu se šmakounem a orestujeme. Po chvíli do pánve přidáme bulgur, do kterého se mezitím vsákla veškerá voda, promícháme a ještě chvíli společně opékáme. Na závěr vmícháme hnědou miso pastu a nejen dietní, ale i chutný oběd je hotov.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno