Ingredience: | |
bulgur | 100 g |
zeleninový vývar do bulguru | dle potřeby |
Šmakoun (uzený, hlíva ústřičná, přírodní) | 200 g |
středně velká mrkev | 2 ks |
červená paprika nakrájená na tenké proužky | 1 ks |
sterilovaná kukuřice | 3 lžíce |
pórek nakrájený na tenčí proužky | 4 lžíce |
sušený česnek | špetka |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
zeleninový vývar | cca 1 dcl |
Vařit se šmakounem je opravdu zábava. Že nelze vykouzlit v kuchyni různé a zajímavé chutě? Tak to se tedy mýlíte.
Do vroucího vývaru přisypeme bulgur - v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít.
Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku a pórek. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.
Podrobné info: