Ingredience: | |
bulgur | 80 g |
krůtí prsa | 135 g |
menší žampiony | 4 ks |
čerstvý špenát | 2 hrsti |
para olej | 1 lžíce |
kořenící přípravek pizza (Lidl) | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
Dnes mám pro vás recept na bulgurové rizoto. Tentokrát jsem si vařila pouze pro sebe, protože děti mám ještě na prázdninách, ale myslím, že tahle varianta rizota by chutnala i jim.
Bulgur si připravíme dle návodu na sáčku.
Na pánvi rozpálíme olej.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Vhodíme na rozpálený olej a restujeme.
Mezitím si krůtí maso pokrájíme na menší kostičky.
Nakrájená krůtí prsa vhodíme k žampionům a společně restujeme.
Přidáme lžičku kořenící směsi a osolíme.
Ve chvíli, kdy máme maso a žampiony orestované, přidáme 2 hrsti listového špenátu a za míchání necháme špenát zmenšit svůj objem a orestujeme.
K připravené směsi přidáme bulgur (včetně nedovyvařené vody), promícháme a ještě chvilku necháme prohřát.
Podrobné info: