Pažitka
Název:

Bulgurovo-tuňákové karbanátky a mrkvový salát s cuketovým zelím


Bulgurovo-tuňákové karbanátky a mrkvový salát s cuketovým zelím


Ingredience:
Ingredience:
bulgur150 g
tuňák v oleji1 konzerva
vejce2 ks
sušená rajčta40 g
jarní cibulka (nať) svazek
sýr Grana Padano hrst
černý sezam1 lžíce
instantní pohanková kaše na zahuštění2 lžíce
pepř dle chuti
Salát:
mrkev125 g
cuketové zelí (naložené)125 g
malá cibule1 ks
med1 lžíce
zakysaná smetana100 g
pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní oběd se nesl ve znamení zpracování zbytků z lednice i spíže. Přesto ale vznikla veliká dobrota, na které jsme si s dcerou opravdu pochutnaly.

Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu a necháme vychladnout. Sušená rajčata namočíme do horké vody, aby změkla. Mezitím si připravíme salát. Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s cuketovým zelím a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme se lžící medu a zakysanou smetanou. Salát necháme odpočinout v lednici. Bulgur spolu se dvěma vejci rozmixujeme tyčovým mixérem na hustou kaši. Konzervu tuňáka slijeme a maso přidáme do směsi. Sušená rajčata nasekáme najemno, jarní cibulku také a sýr nastrouháme. Vše promícháme a na závěr přidáme černý sezam, pepř a zahustíme pohankovou kaší. Sůl už jsem nepřidávala. Směs dobře propracujeme rukama a tvoříme placky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova. Servírovat můžete se salátem nebo i s bramborem, kaší apod.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno