Pažitka
Název:

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarellou, žampióny a červenou cibulkou

vegetariánský recept


Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarellou, žampióny a červenou cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
bulgur150 g
malá cibule1 ks
bobkový list2 ks
vejce2 ks
drcená rajčata v plechovce200 g
sůl dle chuti
oregano2 lžičky
bazalka2 lžičky
mozzarella1 balení
žampiony4 - 5 ks
malá červená cibule1 ks
rajčata2 - 3 ks
Postup přípravy:

Jídla, která vznikají tak nějak náhodou jsou dle mého nejlepší a právě takto vznikl tento slaný koláč. Od včerejšího vaření mi zbylo docela dost bulguru a přemýšlela jsem jak jej zužitkovat. Napadla mě varianta slaného koláče. Jako náplň jsem zvolila žampióny, rajčata, mozzarellu a červenou cibulku. Koláč je bezvadný jako lehčí oběd či večeře.

Nejprve si dáme vařit bulgur. Dle návodu na obalu, jen k němu do vody ještě přidáme oloupanou malou cibuli a bobkové listy. Tedy bulgur propláchneme a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1díl bulguru, 2 díly vody) cca 12-15 minut. Poté necháme 5 minut stát. Nakonec vyjmeme cibuli a bobkové listy a necháme trochu zchladnout.

Poté bulgur dáme do mísy, kde jej promícháme společně s vajíčky. Směsí pak naplníme koláčovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Bulgurovou směs rozprostřeme rovnoměrně po celé formě. Poté si smícháme drcená rajčata s trochou soli, oregánem a bazalkou a tímto potřeme bulgurovou směs.

Žampióny si očistíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak rajčata a mozzarellu, cibuli na kolečka. Nejprve poklademe na koláč žampióny, polovinu mozzarelly, poté rajčata a cibuli a zbytek mozzarelly. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno