Pažitka
Název:

Bulgurový pilaf s mandlemi a rozinkami


Bulgurový pilaf s mandlemi a rozinkami


Ingredience:
Ingredience:
bulgur125 g
mandle100 g
cibule1 ks
římský kmín2 lžičky
skořice1 lžička
mletý koriandr špetka
chilli špetka
nesířené rozinky80 g
rostlinný olej dle potřeby
hladkolistá petrželka svazek
Postup přípravy:

Pro milovníky kořeněných a zároveň sladkých chutí. A petrželkou nešetřete. Rychlý oběd nebo večeře, nenáročná na přípravu. Myslím, že se bude i skvěle vyjímat na letním stole jako příloha ke grilování.

Bulgur propláchneme a zalijeme trojnásobným množstvím osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí - cca 20 minut. Přesná doba vaření záleží vždy na kvalitě a velikosti bulguru. Vodu slijeme a bulgur necháme vychladnout.

Mezitím si na sucho na pánvi opražíme mandle a odložíme stranou. Mandle si přes noc namáčím a také loupu, ale není to nutné. Předem namočené mandle jsou lépe stravitelné.

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Vmícháme koření a chvilku mícháme, až se rozvoní. Přidáme vařený bulgur, rozinky a dobře promícháme. Přilijeme malinko vody a mícháme, aby se vše dobře promísilo. Ochutnáme, dosolíme a dopepříme dle chuti. Poté smícháme s nakrájenou petrželkou a na talíři posypeme mandlemi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno