Ingredience: | |
bulgur | 200 g |
olivový olej | 4 lžičky |
rajče | 3 ks |
mrkev | 3 ks |
salátová okurka | 1 ks |
paprika | 1 ks |
vejce uvařené natvrdo | 4 ks |
dijonská hořčice | dle chuti |
sušená rajčata bez oleje | 6 ks |
šťáva z citronu | dle chuti |
Před rokem jsem absolvovala návštěvy u výživových poradců ve firmě Wellnessia. Dalo mi to opravdu hodně. Není to o dietě, ale o tom pochopit, co jíst a hlavně, kde to kupovat.
Takže léto už je za humny, jaro nám dává teplotně také dosti zabrat a proto je čas shodit pár kilíček dolů. Právě z tohoto důvodu jsme se s manželem dali na redukční program. Žádné diety, jen zdravá strava. Kdo má zájem může se do toho pustit s námi, pár rad a tipů vám sem budu postupně přinášet :)
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Bulgur uvařte doměkka v osolené vodě se sušenými rajčaty pokrájenými na kousíčky. Já to vařila v rýžovaru, jestli ho máte je to lepší.
Když je bulgur měkký nechte ho lehce vychladnout a přimíchejte nadrobno pokrájenou zeleninu, olivový olej, citronovou šťávu a hořčici. Nakonec vmíchejte pokrájená vajíčka a vše smíchejte.
A můžeme podávat.
Kdy zařadit tento recept během redukčních programů?
Salát se skvěle hodí na oběd.
CO JE TO BULGUR?
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.
Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů v jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní.
Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů.
Chutná po oříšcích a voní po obilí.
Dnes už ho koupíte v jakémkoliv větším a vlastně i menším obchodě.