Pažitka
Název:

Bulky s tvarůžkovou náplní


Bulky s tvarůžkovou náplní


Ingredience:
Ingredience:
mléko1/2 hrnku (hrnek=200ml)
majolka3 lžíce
krupicový cukr1 lžička
sůl špetka
hladká mouka2 hrnky
granulovaný česnek1 lžíce
tymián1 lžíce
celý kmín1 lžička
kvasnice (21g)1/2 kostky
Náplň:
Olomoucké tvarůžky400 g
33% smetana ke šlehání80 ml
Dále:
vejce1 ks
celý kmín dle chuti
hladká mouka na vál4 lžíce
Postup přípravy:

Kdo má rád tvarůžky, určitě si pochutná na slaných buchtách s voňavou náplní. Jen pozor, je po nich velká žízeň.

Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.

Do domácí pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program č. 7 Těsto: hnětení a kynutí bez pečení. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na 12 stejných hromádek. Ty poté roztáhneme do kruhovitého tvaru.

Uležené tvarůžky promícháme a do středu každého kousku těsta dáme vrchovatou lžičku tvarůžků.

Těsto utáhneme do uzlíku, konce pořádně přimáčkneme k sobě a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.

Poté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dáme do trouby rozehřáté na 180°C upéct do zlatavé barvy. Doba pečení je cca 20 minut, podle typu trouby.

Upečené bulky dáme vychladnout na mřížku.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno