Ingredience: | |
mléko | 1/2 hrnku (hrnek=200ml) |
majolka | 3 lžíce |
krupicový cukr | 1 lžička |
sůl | špetka |
hladká mouka | 2 hrnky |
granulovaný česnek | 1 lžíce |
tymián | 1 lžíce |
celý kmín | 1 lžička |
kvasnice (21g) | 1/2 kostky |
Náplň: | |
Olomoucké tvarůžky | 400 g |
33% smetana ke šlehání | 80 ml |
Dále: | |
vejce | 1 ks |
celý kmín | dle chuti |
hladká mouka na vál | 4 lžíce |
Kdo má rád tvarůžky, určitě si pochutná na slaných buchtách s voňavou náplní. Jen pozor, je po nich velká žízeň.
Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.
Do domácí pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program č. 7 Těsto: hnětení a kynutí bez pečení. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na 12 stejných hromádek. Ty poté roztáhneme do kruhovitého tvaru.
Uležené tvarůžky promícháme a do středu každého kousku těsta dáme vrchovatou lžičku tvarůžků.
Těsto utáhneme do uzlíku, konce pořádně přimáčkneme k sobě a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
Poté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dáme do trouby rozehřáté na 180°C upéct do zlatavé barvy. Doba pečení je cca 20 minut, podle typu trouby.
Upečené bulky dáme vychladnout na mřížku.
Podrobné info: