Pažitka
Název:

Burgunské hovězí


Burgunské hovězí


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso500 g
rajský protlak1 větší lžíce
žampiony4 ks
červené víno0,5 l
hovězí vývar0,5 l
mrkev1 ks
slanina100 g
stroužek česneku3 ks
sádlo1 lžíce
pepř špetka
sůl špetka
majoránka hrstka
cibule na posypání
mouka hrstka
Postup přípravy:

Hovězí na červeném víně nemůže nikdy zmařit vaše očekávání dobrého jídla.

Na sádle orestujeme kusy masa. Pokud se nevejdou všechny do pánve,opékejte je na dvakrát,aby se nedusily.
Pak maso vyjměte a přidejte slaninu.Orestujte,vyndejte k masu a vložte nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
Restujte do zlatavé barvy a přidejte česnek a maso se slaninou. Zahustěte moukou, a zalijte vínem a vývarem natolik,aby maso bylo zakryté.
Přikryjte poklicí a dejte do trouby, asi na 2 hodinky. Ke konci si na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm žampiony.
Kastrol nebo pánev na čem jste vařili, tak dejte na plotnu, a provařte se žampiony. Nakonec dochuťte majoránkou a můžete chilli. Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno