Pažitka
Název:

Burrito Grande


Burrito Grande


Ingredience:
Ingredience:
celozrnné tortilly (Lidl)1 balení (6 ks)
tvrdý sýr eidam (min. 40%)12 plátků
červené fazole1 plechovka
ledový salát dle potřeby
rukola dle potřeby
rajčata2 ks
cibule1/2 ks
dresing dle chuti
Domácí dresing:
kečup2 lžíce
hořčice1 lžička
bílý jogurt (3%)4 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
balzamikový ocet1 lžička
kari1/2 lžičky
bazalka/oregáno dle chuti
Postup přípravy:

Z mexických placek tortill si doma můžeme vytvářet neuvěřitelnou škálu jídel! V jejich názvech by se člověk bez Googlu lehce spletl. Tak například: tacos, nachos, fajita, enchilada, chimichanga, arepa, cachapa a nebo třeba quesadila (ta je po burritos má druhá nejoblíbenější ale i tak si na název nikdy nemůžu vzpomenout)! Doufám, že jednou budu moct všechny ochutnat přímo v Mexiku, ale do té doby mě čeká spoustu experimentování s náplněmi pěkně doma. Přineste si na svůj domácí stůl trochu exotiky s dnešním receptem.

Připravíme si předem do misek veškeré suroviny na náplň a domácí dresing. Na teflonové pánvi ohřejeme placku z obou stran (teplá se lépe skládá). Přemístíme ji na talíř, pomažeme z poloviny dresingem a do oblasti v centrální rovině blíže hornímu okraji vrstvíme náplň (do tvaru obdélníku) - sýr, fazole, rukola, rajčata, cibule, ledový salát. Poté překlopíme přes "obdélník" náplně pravý a levý okraj tortily, nakonec horní okraj a smotáme do tvaru burrita. Doporučuji podívat se na video ZDE. Věřte mi, že u třetí tortilly už budete jako profesionál! Dobrou chuť. 

Vyhledáváte mexickou kuchyni? A co z ní máte nejraději? Děláte si někdy burritos doma?
My celkem často a nejen ve vegetariánské verzi!

Užijte si krásný den,
Vaše Štěpánka

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno