Ingredience: | |
celozrnné tortilly (Lidl) | 1 balení (6 ks) |
tvrdý sýr eidam (min. 40%) | 12 plátků |
červené fazole | 1 plechovka |
ledový salát | dle potřeby |
rukola | dle potřeby |
rajčata | 2 ks |
cibule | 1/2 ks |
dresing | dle chuti |
Domácí dresing: | |
kečup | 2 lžíce |
hořčice | 1 lžička |
bílý jogurt (3%) | 4 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
balzamikový ocet | 1 lžička |
kari | 1/2 lžičky |
bazalka/oregáno | dle chuti |
Z mexických placek tortill si doma můžeme vytvářet neuvěřitelnou škálu jídel! V jejich názvech by se člověk bez Googlu lehce spletl. Tak například: tacos, nachos, fajita, enchilada, chimichanga, arepa, cachapa a nebo třeba quesadila (ta je po burritos má druhá nejoblíbenější ale i tak si na název nikdy nemůžu vzpomenout)! Doufám, že jednou budu moct všechny ochutnat přímo v Mexiku, ale do té doby mě čeká spoustu experimentování s náplněmi pěkně doma. Přineste si na svůj domácí stůl trochu exotiky s dnešním receptem.
Připravíme si předem do misek veškeré suroviny na náplň a domácí dresing. Na teflonové pánvi ohřejeme placku z obou stran (teplá se lépe skládá). Přemístíme ji na talíř, pomažeme z poloviny dresingem a do oblasti v centrální rovině blíže hornímu okraji vrstvíme náplň (do tvaru obdélníku) - sýr, fazole, rukola, rajčata, cibule, ledový salát. Poté překlopíme přes "obdélník" náplně pravý a levý okraj tortily, nakonec horní okraj a smotáme do tvaru burrita. Doporučuji podívat se na video ZDE. Věřte mi, že u třetí tortilly už budete jako profesionál! Dobrou chuť.
Vyhledáváte mexickou kuchyni? A co z ní máte nejraději? Děláte si někdy burritos doma?
My celkem často a nejen ve vegetariánské verzi!
Užijte si krásný den,
Vaše Štěpánka