Ingredience: | |
buřty | 8 ks |
cibule | 400 g (2 hodně velké) |
velká kapie | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
sádlo | 1 lžíce |
černé pivo | 500 ml |
protlak | 70 g (2 lžíce) |
kečup | 8 lžic |
sojová omáčka | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
drcený kmín | 1 lžička |
chilli paprička (nebo sušené chilli) | 2 ks |
bobkový list | 2 ks |
tymián | 3 snítky |
Další z našich prázdninových jídel z jednoho hrnce. Z výborných domácích buřtů. Vychutnali jsme si je venku na zahradě s místním chlebem, zapili pivem a bylo nám skvěle. Já navíc měla "profi ochutnávače buřtů", kamaráda Mílu, který jich za život snědl už asi docela dost. Kdežto tohle jsou asi vážně moje první buřty. Společně jsme to vyladili a vy teď můžete taky zkusit náš recept.
Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a pak na tenké plátky. Na pořádné lžíci sádla začněte v hlubší pánvi cibuli opékat. Když začne zlátnout, přidejte na proužky pokrájenou kapii a prolisovaný česnek. Společně krátce opečte a přidejte protlak a kečup. Promíchejte a přilijte pivo.
Do pánve přidejte i všechno koření a sojovou omáčku, zlehka osolte a nechte na mírném plameni probublávat.
Mezitím všechny špekáčky překrájejte podélně napůl.
Do remosky nebo pekáčku vyskládejte půlky špekáčků a zalijte omáčkou z pánve.
V remosce nebo zakryté v pekáčku pečte hodinu. Nejlepší je buřty nechat trochu uležet. Buď do druhého dne, nebo je udělat trochu dopředu, aspoň 2 - 3 hodiny.
Nejlepší jsou s čerstvým chlebem a pivem.
Podrobné info: