Pažitka
Název:

Býčí žlázy na kmínu


Býčí žlázy na kmínu


Ingredience:
Ingredience:
býčí žlázy (3 opracované kusy)700 g
olej1 lžíce
máslo2 plátky
celý kmín1 lžíce
cibule1 ks
sladká mletá paprika1 lžíce
česnek1 stroužek
hladká mouka rozmíchaná1 lžíce
studená voda250 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když se řekne"býčí žlázy", mnohým na kůži naskáčou pupínky. Nebojte se a zkuste uvařit z této lahodné a křehké suroviny.

Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.
Česnek prolisujeme a odložíme ho stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3minuty.
Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo.
Poté zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. 2 minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř.
Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.

Mouku můžeme nahradit solamylem. V tom případě maso promíchané s paprikou zalijeme pouze vodou a po cca 8 minutách přidáme 1 lžičku solamylu rozmíchanou v troše vody. Poté vaříme pouze 2 minuty.
Pokud na přílohu použijeme noky, můžeme je po uvaření promíchat v pánvi s měkkým masem a teprve pak servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno