Ingredience: | |
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení) | 650 g |
máslo (1 plátek = 1 cm) | 2 plátky |
sušená majoránka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Býčí žlázy někoho okamžitě odradí a někoho přiláká ze zvědavosti. Nedejte na předsudky! Je to skvělá delikatesa. Můžete je klidně, jako játra nechat hodinu odležet v mléce.
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5cm silné medailonky.
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15minut.
Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2minuty provařit.
Podáváme na hnízdečku ze smetanové bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou.