Ingredience: | |
kuchyňsky opracované býčí žlázy | 750 g |
mletý zázvor | dle chutí |
granulovaný česnek | dle chuti |
hladká mouka na obalení | dle potřeb |
vejce | 2 - 3 ks |
strouhanka | dle potřeby |
přepuštěné máslo nebo jiný tuk | 8 lžic |
sůl | dle chuti |
Když jsem před mnoha lety začínala s touto a mnoha lidí "nepoživatelnou" surovinou, tak jsem ji nechávala pře noc namočenou v mléce. Jednou mi to časově nevyšlo, na chuti to nic nezměnilo a navíc jsem ušetřila čas i peníze za mléko.
Žlázy nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je.
Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy.
Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.
Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.
Podrobné info: