Pažitka
Název:

Býčí žlázy smažené v trojobalu


Býčí žlázy smažené v trojobalu


Ingredience:
Ingredience:
kuchyňsky opracované býčí žlázy750 g
mletý zázvor dle chutí
granulovaný česnek dle chuti
hladká mouka na obalení dle potřeb
vejce2 - 3 ks
strouhanka dle potřeby
přepuštěné máslo nebo jiný tuk8 lžic
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když jsem před mnoha lety začínala s touto a mnoha lidí "nepoživatelnou" surovinou, tak jsem ji nechávala pře noc namočenou v mléce. Jednou mi to časově nevyšlo, na chuti to nic nezměnilo a navíc jsem ušetřila čas i peníze za mléko.

Žlázy nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. 

Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. 

Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy. 

Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.

Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno