Pažitka
Název:

Bylinkové pomazánky


Bylinkové pomazánky


Ingredience:
Bazalková pomazánka s česnekem:
smetanový sýr100 g
změklé máslo100 g
česnek4 stroužky
bazalka2 hrsti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Pikantní bylinková pomazánka:
změklé máslo150 g
tvaroh ve vaničce250 g
pažitka dle chuti
bazalka dle chuti
tymián dle chuti
petrželka dle chuti
chilli koření (mletá pálivá paprika) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Pažitková pomazánka:
smetana50 ml
Lučina120 g
tvaroh250 g
sůl špetka
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Bylinky tu byly odnepaměti a jejich léčivé účinky a látky prospěšné našemu tělu jsou již známy. A proto neváhejte zařadit bylinky do vašeho jídelníčku. Bylinka je od pažitky přes petrželku, bazalku až po rozmarýn či tymián, a proto i jednoduché bylinkové pomazánky ozvláštní a provoní vaši snídani, svačinu či studenou večeři. Bylinkové pomazánky jsou velmi rychlé a tak se hodí třeba i na jednohubky pro nečekanou návštěvu, nebo jen tak k telce. 

Bazalková pomazánka s česnekem

Nejprve si v misce vymícháme (umixujeme) sýr s máslem v hladký krém, který osolíme a opepříme. Poté přistrouháme česnek a na jemno pokrájenou bazalku. Vše umixujeme v hladkou a lahodnou pomazánku. Pokud bude potřeba, můžete zakápnout řepkovým nebo olivovým olejem. Podávejte nejlépe na opečeném pečivu například s rajčátky.

Pikantní bylinková pomazánka

V misce si nejprve utřeme máslo, sůl, chilli koření, pepř a na jemno posekané bylinky. Poté přidáme tvaroh a vše pomocí mixéru ušleháme v hladkou lahodnou pomazánku. Podáváme s bílým toustem či pečivem - nejlépe opečeným na sucho v troubě.

Pažitková pomazánka

Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno