Ingredience: | |
kuskus | 500 g |
provensálské bylinky | 1 - 2 lžičky |
olivový olej | 3 lžíce |
mořská sůl | dle chuti |
nesířené rozinky | 1 - 2 hrsti |
cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 svazek |
voda na podlití | cca 150 ml |
mořská sůl | dle chuti |
tofu natural | 200 g |
rýžová smetana | 200 ml |
fazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) | dle chuti |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.
Kuskus nasypeme do mísy s kořením, rozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. V pánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty. Dobrou chuť! Je to mňamka.
Podrobné info: