Pažitka
Název:

Caesar salát


Caesar salát


Ingredience:
Ingredience:
celé kuře nebo porcovaná stehna1 ks
rustikální bageta1 ks
ledový salát1 ks
Zálivka:
olivový olej dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
česnek3 stroužky
dijonská hořčice2 lžičky
citronová šťáva dle chuti
bílý jogurt1 malý kelímek
parmazán100 g
ančovičky2 ks
Postup přípravy:

Stává se vám, že upečete kuře k obědu a zbyde vám kuře a ještě k tomu milujete stejně jako já saláty a k tomu hlavně Caesar? Zkusila jsem si ho uvařit posle Jimieho Olivera a výsledek byl více než dokonalý.

Zkuste ho také.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve dáme péct kuře. Použijeme na něj klasické koření a bylinky.

Dále si připravíme zálivku a to tak, že smícháme trochu olivového oleje, sůl, pepř, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, citrónová šťáva nejprve z půlky citrónu, bílý jogurt a 100 g parmazánu a dva kusy rozmačkaných ančoviček (nemusí být, zkoušela jsem i bez a i tak je to moc dobré).
Vše promícháme a ochutnáme. Popřípadě dochutíme.

Když je kuře téměř hotové tak vložíme do výpečku pokrájenou bagetu a zapečeme. Jde hlavně o to, že bageta nasákne výpeček z kuřete a poté ji pečeme tak dlouho, než se vlhkost z bagety vypaří a bageta zůstane krásně křupavá. Poté vytáhneme z trouby a pokrájíme na nepravidelné kousky.

Druhá varianta je taková, že jsme vzala kontaktní gril, vložila plátky bagety a na každý plátek jsem položila plátek slaniny a to do tvrda zapekla a poté pokrájela.

Nakonec si umyjeme ledový salát a potrháme na kousky a těsně před podáváním smícháme se zálivkou a pokrájeným obraným kuřetem a pokrájenou bagetu a ihned podáváme.
Výsledek je dokonalý.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno