Pažitka
Název:

Čajové cukroví ze strojku, i bez strojku


Čajové cukroví ze strojku, i bez strojku


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka400 g
rostlinný tuk300 g
cukr moučka140 g
žloutek2 ks
škrob50 g
prášek do pečiva1 balíček
Postup přípravy:

Už vás znám, mnoho z vás mi píše, že třeba strojek nemáte, zdali "to nejde jinak" - ANO jde. Čajové cukroví se strojkem i bez něj.

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme při 180°C do růžova. Poté slepujeme marmeládou a potíráme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku. Používám čokoládu na vaření 44% od české čokoládovny CARLA Chocolate.

Na ozdobu použijeme kupované cukrářské zdobení - já jsem použila cukrové stříkané ozdoby od českého výrobce Cukrářské zdobení Richard Fagoš.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno