Pažitka
Název:

Caldo verde


Caldo verde


Ingredience:
Ingredience:
kadeřávek zbavený tuhého řapíku a trochu posekaného300 g
oloupané a nakrájené brambory700 g
zeleninový nebo kuřecí vývar1,5 l
klobáska chorizocca 100 g
velká cibule nakrájená na kostičky1 ks
česnek3 větší stroužky
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
čerstvý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Caldo verde je polévka. Je to tradiční Portugalská polévka. Výborná polévka. Polévka v Portugalsku podávaná hlavně o svatbách a narozeninách. Polévka, jejíž hlavní ingrediencí je kadeřávek. Teda lépe řečeno druh kadeřávku caldo negro. Kadeřávek je výborný druh kapusty. Tento druh kapusty vám vydrží na zahradě i v zimě. Proto si ho určitě nasaďte. Konec zprávy v českém jazyce.

Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později. Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno