Ingredience: | |
kadeřávek zbavený tuhého řapíku a trochu posekaného | 300 g |
oloupané a nakrájené brambory | 700 g |
zeleninový nebo kuřecí vývar | 1,5 l |
klobáska chorizo | cca 100 g |
velká cibule nakrájená na kostičky | 1 ks |
česnek | 3 větší stroužky |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
čerstvý pepř | dle chuti |
Caldo verde je polévka. Je to tradiční Portugalská polévka. Výborná polévka. Polévka v Portugalsku podávaná hlavně o svatbách a narozeninách. Polévka, jejíž hlavní ingrediencí je kadeřávek. Teda lépe řečeno druh kadeřávku caldo negro. Kadeřávek je výborný druh kapusty. Tento druh kapusty vám vydrží na zahradě i v zimě. Proto si ho určitě nasaďte. Konec zprávy v českém jazyce.
Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později. Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.
Podrobné info: