Ingredience: | |
hladká mouka - napůl se špaldovou | 250 g |
sušené droždí | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
cukr | 2 lžičky |
voda | 100 - 150 ml |
olivový olej | 2 lžíce |
rozšlehané vejce | na potření |
tučný tvaroh | 2 vaničky |
spařený špenát | 3 hrsti |
česnek | 2 stroužky |
sušená rajčata | dle chuti |
chorizo | dle chuti |
nastreouhaný čedar | dle chuti |
pepř | špetka |
Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.
Suché ingredience na těsto smícháme, přidáme olej a postupně přiléváme vodu. Zpracujeme na nelepivé, pružné těsto, které dáme přes noc kynout do ledničky přikryté folií (těsto nenabude moc, ale bochánek se zvětší a zjemní).
Na náplň smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý na pomoučněném válu rozválíme, naplníme, těsto přehneme a pořádně utěsníme. Calzone přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlaté barvy 15-20 minut.