Název:Candát v mandlové krustě a bramborový salát se špenátem pro děti od 2 - 3 let
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
candát | 3 porce |
vejce | 1 ks |
hladká mouka | 1 lžíce |
plátky mandlí | dle potřeby |
olivový olej | trochu |
koření na ryby | špetka |
sůl | dle chuti |
bylinky | dle potřeby |
Bramborový salát se špenátem: |
brambory | 300 g |
mražený listový špenát | 125 g |
bílý jogurt | 3 lžíce |
bílý vinný ocet | 1 lžíce |
šťáva z necelé poloviny citronu | dle chuti |
sůl | dle chuti |
česnek | dle chuti |
Postup přípravy:Dnešní den byl krásný, ale trošku horký. Lehká rybka a k ní studený salát se mi zdá jako nejlepší volba k večeři v takto parný den.
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie.
V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v
troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut.
Bramborový salát se špenátem:
Brambory uvařte vcelku, oloupejte a nakrájejte na špalíčky tak, jako jste u bramborového salátu zvyklí. Přidejte vinný ocet a citronovou šťávu, povolený a vymačkaný listový špenát, bílý jogurt a dochuťte solí a troškou česneku. Pokud budete podávat k rybě, s množstvím česneku to nepřehánějte, abyste tak nepřebili jemnou a lahodnou chuť ryby. Před podáváním salát vychlaďte v lednici.
Dětská specifika:
- ryby jsou v našich tabulkách doporučovány od 1 roku, jejich bílkovina je velkým alergenem. Pokud se nebojíte, jistě je můžete na svém dítěti vyzkoušet i dříve, ale vybírejte jejich zdroj a hlídejte případnou reakci.
- mandle a ořechy jsou taktéž alergeny a obecně jsou doporučovány od 2 - 3 let
- salát můžete bez citronové šťávy a octa, samozřejmě i bez soli a koření, nabídnout dětem od cca 8 měsíců
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno