Ingredience: | |
cannelloni | 4 -5 ks (na osobu) |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
extra panenský olivový olej | dle potřeby |
čerstvá ricotta Gran Moravia | 250 - 300 g |
strouhaný sýr Gran Moravia | 110 g |
černé olivy | větší hrst |
čerstvá bazalka | dle chuti |
sušená šunka | cca 100 g |
menší žlutá cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
krájená rajčata | 1 konzerva |
sušené oregano | dle chuti |
kvalitní rajčatový protlak | 3 lžíce |
Tohle jídlo milujeme, je snadné na přípravu a nejen, že vypadá skvěle, ale také tak chutná. Cannelloni jsou větší "trubičky" těstovin, které se plní různými druhy náplní a zapékají se s omáčkou, vlastně je to taková alternativa k známějším lasagním. Sehnat se dají již běžně v supermarketech, takže si je snadno můžete připravit stejně jako já v této lákavé úpravě.
Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku podle chuti. Vše dochutíme pepřem a solí.
Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem trošku naředíme v případě nutnosti konzistence mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplním e z obou stran "trubičky".
Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ni vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny. Pokud ne, dejte omáčku po celém povrchu těstovin.
Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno - vpíchnutím vidličky. Poté posypme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Podrobné info: