Pažitka
Název:

Caprese dolce - sladké caprese


Caprese dolce - sladké caprese


Ingredience:
kysaná smetana150 ml
smetana ke šlehání150 ml
strouhaný kokos4 lžíce
moučkový cukr4 lžíce
plátková želatina4 lístky
jahody (čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce) dle potřeby
máta nebo meduňka na ozdobu
Ingredience:
Postup přípravy:

Dezert, který je ideální do letních dní.

Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu. Odstavíme, rychle vmícháme nabobtnalou želatinu a smícháme s oslazenou zakysanou smetanou. Ochutnáme, podle potřeby ještě dosladíme. 

Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme želatinovou směsí. 

Několik hodin chladíme v lednici, pak nakrájíme na plátky stejně jako mozzarellu do klasického caprese salátu a dozdobíme jahodami s mátou. Protože jsem měla jen jahody mražené (viz poznámka), rozmixovala jsem je s trochou cukru.

Tip:

Ideální jsou jahody čerstvé, ale než jsem želatina stihla ztuhnout, zmizely z ledničky, proto jsem musela vzít zavděk mraženými... 

Formičky: mohou být jakékoli, dobré jsou silikonové. Já je nemám; pomohla jsem si kelímkem od 150 g jogurtu, abych dosáhla tvaru válečku a mohla pak krájet na kolečka nebo půlkolečka.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno