Ingredience: | |
červená řepa | 2 ks |
mozzarela nebo kozí sýr | 1 balení |
rukola | dle potřeby |
Marináda: | |
olivový olej | 4 - 5 lžic |
med | 1 lžíce |
vinný ocet | 1 - 2 lžíce |
hrubozrnná hořčice | 2 - 3 lžičky |
Tento recept jsem našla na stránkách Albertu a musím říct, že mi salát z červené řepy, rukoly a mozzarelly opravdu moc chutnal.
Řepy dejte do vody a vařte je 45 minut, aby zcela změkly. Vyjměte, nechte zchladnout, oloupejte a velmi ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. Připravte marinádu, tj. v míse smíchejte olivový olej, med, vinný ocet a hrubozrnnou hořčici a do této směsi naložte řepu. Čím déle, tím lépe, minimálně však na 1 hodinu. Poté si na talíř rozprostřete rukolu na tu poskládejte marinovanou řepu a pokapejte směsí, ve které byla naložena. Na řepu dejte mozzarelu nakrájenou na plátky či natrhanou na středně velké kusy a opět pokapejte marinovanou směsí. Kdo by chtěl výraznější chuť sýra, tak doporučuji sýr kozí.
Podrobné info: