Pažitka
Název:

Carpaccio z červené řepy


Carpaccio z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa2 ks
mozzarela nebo kozí sýr1 balení
rukola dle potřeby
Marináda:
olivový olej4 - 5 lžic
med1 lžíce
vinný ocet1 - 2 lžíce
hrubozrnná hořčice2 - 3 lžičky
Postup přípravy:

Tento recept jsem našla na stránkách Albertu a musím říct, že mi salát z červené řepy, rukoly a mozzarelly opravdu moc chutnal.

Řepy dejte do vody a vařte je 45 minut, aby zcela změkly. Vyjměte, nechte zchladnout, oloupejte a velmi ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. Připravte marinádu, tj. v míse smíchejte olivový olej, med, vinný ocet a hrubozrnnou hořčici a do této směsi naložte řepu. Čím déle, tím lépe, minimálně však na 1 hodinu. Poté si na talíř rozprostřete rukolu na tu poskládejte marinovanou řepu a pokapejte směsí, ve které byla naložena. Na řepu dejte mozzarelu nakrájenou na plátky či natrhanou na středně velké kusy a opět pokapejte marinovanou směsí. Kdo by chtěl výraznější chuť sýra, tak doporučuji sýr kozí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno