Ingredience: | |
červená řepa | 2 ks |
hrubozrnná sůl | 1 lžička |
česnek | 1 palička |
olivový olej | 1 lžíce |
balzamikový ocet | 1 lžíce |
pepř | 1 špetka |
jarní cibulka | 1 hrstička |
pepř | 1 špetka |
bagetka dle chuti |
Tento recept je ultra jednoduchý a lze ho servírovat opravdu, dle vašich chutí. Můžete z řepy vykouzlit variaci salátů, ale základ je řepu chutně upéct. Tak vám přináším jednoduchý tip.
Řepu pořádně vydrbu kartáčkem a neloupu.
Připravím si pevný alobal a na něj nasypu hrubozrnou sůl. Poté na sůl položím dokonale očištěné řepy.
Zakápnu olivovým olejm a přidám paličku česneku, překrojenou na půl.
Opepřím, zabalím a dám na plíšku péct na 200 stupňů, asi hodinu.
Po upečení rozbalím řepu, nechám vychladnout a krájíme na super tenké plátky.
Servíruji samozřejmě s božsky chutnajícím pečeným česnekem.
Zakápnu balzamikem a přidám jarní cibulku.
Vy můžete klidně servírovat třeba s rukolou a křupavou bagetkou. Dobrou chuť!