Pažitka
Název:

Carpaccio z červené řepy


Carpaccio z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa2 ks
hrubozrnná sůl1 lžička
česnek1 palička
olivový olej1 lžíce
balzamikový ocet1 lžíce
pepř1 špetka
jarní cibulka1 hrstička
pepř1 špetka
bagetka dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept je ultra jednoduchý a lze ho servírovat opravdu, dle vašich chutí. Můžete z řepy vykouzlit variaci salátů, ale základ je řepu chutně upéct. Tak vám přináším jednoduchý tip.

Řepu pořádně vydrbu kartáčkem a neloupu.
Připravím si pevný alobal a na něj nasypu hrubozrnou sůl. Poté na sůl položím dokonale očištěné řepy.
Zakápnu olivovým olejm a přidám paličku česneku, překrojenou na půl.
Opepřím, zabalím a dám na plíšku péct na 200 stupňů, asi hodinu.
Po upečení rozbalím řepu, nechám vychladnout a krájíme na super tenké plátky.
Servíruji samozřejmě s božsky chutnajícím pečeným česnekem.
Zakápnu balzamikem a přidám jarní cibulku.

Vy můžete klidně servírovat třeba s rukolou a křupavou bagetkou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Monika Kovančičínová

    zavřít okno