Pažitka
Název:

Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem

vegetariánský recept


Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa2 ks
rukola2 hrsti
sýr cottage1 kelímek
ořechy dle chuti
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
ocet dle chuti
olej trochu
med dle chuti
Postup přípravy:

Červená řepa je velice dobrá a hlavně zdravá…miluji ji už od mala, ale vždycky jsme ji měla jen zavařenou a nebo v jídle, jako třeba například boršč. 

A tak jsme hledala a hledala, až jsme přišla na tuto mňamku - výborná záležitost, určitě budu dělat dál. Vřele doporučuji.

Červenou řepu omyjeme, osušíme a dáme na alobal. Zakápneme olejem, osolíme, pořádně zabalíme a pečeme cca hodinu a půl na 200 st.
Pak řepu necháme chvilinku zchladnou a oloupeme. Nakrájíme na co nejtenčí plátky a necháme pořádně vychladit.
Narovnáme na talířek, doprostřed dáme kupičku rukoly a přelijeme zálivkou. Přidáme lžičku cottage sýra a posypeme sekanými ořechy.
Zálivka: smícháme dle chuti, med, ocet, olej, sůl, pepř.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno