Ingredience: | |
nejlépe pravá svíčková (můžeme použít i falešnou jako já) | 400 g |
olivový olej | trochu |
citronový pepř | špetka |
chilli koření | špetka |
směs koření Argentina nebo dle vlastní chuti | špetka |
sůl | špetka |
balsamikový ocet | pár kapek |
polníček | na ozdobení |
hobliny parmazánu | na ozdobení |
O tomto receptíku se trochu víc rozepíšu, protože jsem ho dělala poprvé a jsem pyšná, jak se mi povedl, až na tom zdánlivě nic není....
Čerstvý a krásný kousek masa potřeme - vmasírujeme olivový olej, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.
Na potravinovou folii dáme směs koření Argentina, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a pořádně vmasírujeme do masa. Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odstát - nejlépe cca 20-24h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2hod. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem. Solíme až na talíři a pokapeme olivovým olejem s kapkou balsamika. Na talíři jsem carpaccio ozdobila polníčkem a hoblinami parmezánu.
Způsob servírování je na každém (rajčata salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí každého, cokoliv).
Podrobné info: