Ingredience: | |
květák | 1 ks |
mléko | 1 hrnek |
voda | 1 hrnek |
česnek | 4 stroužky |
máslo | 1 lžíce |
strouhaný sýr (parmezán, eidam...) | 100 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
muškátový oříšek | špetka |
těstoviny | dle potřeby |
Znáte omáčku Alfredo? Jestli jste ji někdy ochutnali, musíte vědět, že je vážně výborná! Ještě aby ne, když je v ní tolik másla a smetany a sýru.
No ale můžu Vám s jistotou říct, že kdybyste jí jedli každý den, tak se to asi na vaší postavě projeví :D. Nedávno jsem ale objevila odlehčenou verzi s květákem a rozhodla se jí zkusit. A výsledek? Vynikající!
Nejprve nasekaný květák dejte do misky a dejte na 8 minut do mikrovlnky (já ho tam radši nechala vždycky jen 2 minuty, promíchala a dala vařit dál). Jestli mikrovlnku nemáte tak květák normálně uvařte v lehce osolené vodě.
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte prolisovaný česnek.
Květák přendejte do mixéru (hluboké nádoby), přilijte mléko a vodu a rozmixujte (tyčovým mixérem) do hladka. Potom to vylijte na pánev, posolte, opepřete, přidejte trochu muškátového oříšku a nechte odpařit trochu vody (asi 10 minut)
Na závěr přidejte sýr a nechte ho roztavit za stálého míchání. Přidejte těstoviny a podávejte.