Pažitka
Název:

Čebureky - smažené masové kapsy


Čebureky - smažené masové kapsy


Ingredience:
Ingredience na těsto:
hladká mouka500 g
vařící voda300 ml
olej1 lžíce
sůl1/2 lžičky
vejce1 ks
Náplň:
vepřové maso500 g
cibule1 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
mletá paprika1 špetka
studená voda100 ml
Postup přípravy:

Čebureky jsou pirohy typické pro gruzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Receptů je mnoho. Proto, když se naučíte těsto, můžete je plnit dle vaší fantazie. Možností jsou spousty. 

Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku.
Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice.

Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli.
Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.

Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 - 12 cm.
Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa.
Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme.
Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda.

Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno