Ingredience: | |
tvaroh ve vaničce | 250 g |
smetanový sýr (Lučina, Palouček) | 70 g |
celer | 1/4 ks |
střední mrkev | 1 ks |
jablko | 1/2 ks |
tvrdý sýr (Gouda) | 60 g |
česnek | 1 stroužek |
vícebarevný pepř | dle chuti |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
polníček | k podávání |
Zelenina se dá využít nejen při samotném vaření, ale i ve studené kuchyni. Díky tomu, že konzumujete zeleninu v syrovém stavu, tak má nejvíce vitamínů a je tak prospěšná pro vaše zdraví. Skvělé využití je třeba v pomazánkách. Celer u nás není zrovna oblíbená zelenina, ale v této pomazánce jsme si jej vychutnali. Využila jsem sladké chuti mrkve a jablka a díky tomu nebyla chuť celeru tak výrazná.
Celer, mrkev a jablko si najemno nastrouháme. Najemno taktéž nastrouháme i tvrdý sýr. Zamícháme. Ke směsi zeleniny a sýru přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme tvaroh a smetanový sýr. Pomazánku osolíme, opepříme, zakápneme trochou citronové šťávy a promícháme. Nejlépe pomazánka chutná s celozrnným pečivem. Při podávání můžeme ozdobit polníčkem.
Podrobné info: