větší celer | 1 ks |
větší mrkev | 1 ks |
vejce | 3 ks |
strouhaný sýr | 50 g |
česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
majoránka | špetka |
petrželová nať | hrstka |
cizrnová mouka (může být i strouhanka nebo polenta) | 5 lžic |
Ingredience: |
Miluji zeleninové karbanátky a postupně zjišťuji, že do nich jde nacpat fakt cokoli a vždycky jsou dobré.
Nastrouhejte najemno jeden větší celer a jednu větší mrkev. Přidejte 3 vejce, 50 g strouhaného sýra (já dávám mix ementálu, čedaru apod., podle toho, co mám zrovna doma), 2 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a petrželovou nať. Zahustěte asi 5 lžícemi cizrnové mouky. Určitě můžete použít i strouhanku nebo polentu, ale já chtěla zkusit tu cizrnovou a bylo to moc dobré.
Nakonec tvarujte karbanátky a pečte nasucho na pečicím papíru (na 180°C asi 40 minut). S mou oblíbenou jogurtovou tatarkou je to fakt veliká dobrota.
Podrobné info: