Pažitka
Název:

Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem


Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem


Ingredience:
Ingredience:
celer1/2 bulvy
petržel1/2 kořene
větší brambory2 ks
Sedlčanský krémový Modřenín20 g
česnek1 stroužek
přepuštěné máslo1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zeleninový bujon Würzl1/2 kostky
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Už tady na blogu nebyla dlouho žádná polévka a přitom bych je mohla jíst každý den. Moje oblíbené jsou takové ty extra husté a krémové polévky se spoustou rozmixované zeleniny. A protože zbožňuji chuť celeru a vůbec veškeré kořenové zeleniny, rozhodla jsem se pro jednoduchý celerovo-petrželový krém, který jsem doplnila o modrý sýr. Ten se v polévce krásně rozpustí a udělá ji ještě krémovější. Bez mouky a zbytečného zahušťování.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno