Ingredience: | |
celer | 1/2 bulvy |
petržel | 1/2 kořene |
větší brambory | 2 ks |
Sedlčanský krémový Modřenín | 20 g |
česnek | 1 stroužek |
přepuštěné máslo | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
zeleninový bujon Würzl | 1/2 kostky |
petrželka | dle chuti |
Už tady na blogu nebyla dlouho žádná polévka a přitom bych je mohla jíst každý den. Moje oblíbené jsou takové ty extra husté a krémové polévky se spoustou rozmixované zeleniny. A protože zbožňuji chuť celeru a vůbec veškeré kořenové zeleniny, rozhodla jsem se pro jednoduchý celerovo-petrželový krém, který jsem doplnila o modrý sýr. Ten se v polévce krásně rozpustí a udělá ji ještě krémovější. Bez mouky a zbytečného zahušťování.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.
Podrobné info: