Pažitka
Název:

Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky


Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
máslo180 g
třtinový cukr150 g
celozrnná mouka230 g
žloutek1 ks
plátky mandliček50 g
skořice2 lžičky
prášek do pečiva1 lžička
Postup přípravy:

Sušenky mě v poslední době začaly dost bavit. Jsou rychlé, jsou dobré a rychle zmizí. Takže víte, že máte vždy čerstvé po ruce. 

V hlavě jsem začala vymýšlet různé varianty a po poradě s dětmi jsem vymyslela skořicové s mandličkami. Pokud jsou toto vaše oblíbené chutě, zkuste je s námi.

Změklé máslo si nejprve utřeme s cukrem a žloutkem. Poté postupně zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a plátky mandliček. Necháme odležet v lednici. Potom vytvarujeme dva válečky a obalíme je ve směsi třtinového cukru  a plátků mandliček a znovu necháme odležet v ledničce.
Poté krájíme na 0,5 - 0,75 široké plátky, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 170 stupňů zhruba 20 minut.
Voní to tu skořicí sice jako na Vánoce, ale proč si nedopřát skořici i jindy, než v zimě.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno