Název:Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky
Ingredience:
Ingredience: |
máslo | 180 g |
třtinový cukr | 150 g |
celozrnná mouka | 230 g |
žloutek | 1 ks |
plátky mandliček | 50 g |
skořice | 2 lžičky |
prášek do pečiva | 1 lžička |
Postup přípravy:Sušenky mě v poslední době začaly dost bavit. Jsou rychlé, jsou dobré a rychle zmizí. Takže víte, že máte vždy čerstvé po ruce.
V hlavě jsem začala vymýšlet různé varianty a po poradě s dětmi jsem vymyslela skořicové s mandličkami. Pokud jsou toto vaše oblíbené chutě, zkuste je s námi.
Změklé máslo si nejprve utřeme s cukrem a žloutkem. Poté postupně zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a plátky mandliček. Necháme odležet v lednici. Potom vytvarujeme dva válečky a obalíme je ve směsi třtinového cukru a plátků mandliček a znovu necháme odležet v ledničce.
Poté krájíme na 0,5 - 0,75 široké plátky, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 170 stupňů zhruba 20 minut.
Voní to tu skořicí sice jako na Vánoce, ale proč si nedopřát skořici i jindy, než v zimě.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno