cibule | 2 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
chilli paprička | 1 ks |
dýně Hokaido (oloupaná bez semen) | 400 g |
zeleninový vývar | 400 ml |
krájená rajčata v plechovce | 400 g |
červené fazole v plechovce | 400 g |
třtinový cukr | 1 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
petrželová nať | hrstka |
parmazán | 100 g |
celozrnné špagety | 400 g |
Ingredience: |
Tohle jídlo mě sice nenadchlo na první dojem takovým tím způsobem „panebože to je dobrota“, ale protože jsem ho dneska dělala už podruhé, je jasné, že má něco do sebe.
Vlastně mi napodruhé chutnalo ještě víc. Je sezóna dýní, takže pokud už vás nebaví dělat vyzkoušená jídla s dýní, klidně zkuste i tyhle špagety. Jsou super!
Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli do zhnědnutí (asi 5 minut). Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a na kostičky nakrájenou dýni hokaido. Smažte opět asi 5 minut. Pak přidejte ještě plechovku krájených rajčat a vývar. Nechte vařit nezakryté pokličkou asi 15 minut. Nakonec přihoďte propláchnuté fazole. Nechte provařit a pak osolte, opepřete a posypte nasekanou petrželovou natí. Můžete přidat i lžíci třtinového cukru. Smíchejte s uvařenými špagetami a na talíři bohatě posypte parmazánem.