Tortilly: | |
celozrnná mouka (nebo hrubá) + na pomoučnění | 2 hrnky |
olivový olej | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
voda | 3/4 hrnku |
česnek | 8 stroužků |
Guacamole: | |
avokádo | 1 ks |
cibule | 1/2 ks |
rajče | 1 ks |
citronová šťáva | 2 lžičky |
česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Maso: | |
vepřová krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti) | 350 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
červená paprika | 1 lžička |
kari | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
Další suroviny: | |
smetana | 8 lžič |
libovolný salát | pár lístků |
cibule (na jemno nakrájená) | 1/4 ks |
sýr | dle potřeby |
Kdo miluje vepřové maso a chuť domácích tortil, určitě se nadchne.
Tortilly
1. Prosejte mouku se solí, přidejte olivový olej a postupně vodu a hněťte dokud nevznikne pevné, trošku tahavé těsto. Rozdělte na 8 kousků a nechte asi 10min odpočinout při pokojové teplotě.
2. Do každého kousku přidejte nastrouhaný stroužek česneku (nebude to v tortille až tak moc cítit, ale dodá jí to lepší chuť). Válečkem rozválejte každý kousek do tvaru tortilly. Rozehřejte nepřilnavou pánev a nasucho z každé strany minutu-dvě těsto opečte.
Guacamole
1. Rozmixujte avokádo tyčovým mixérem (nebo pokud nemáte, tak jako já, tak vidličkou), přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli, rajčata, strouhaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Dejte vychladit do ledničky.
Maso
1. Steaky osolte, opepřete a okořeňte a na olivovém oleji orestujte, z každé strany tak 6-7min, tak, že budou dostatečně propečené, ale stále šťavnaté. Potom nakrájejte na kousky a připravte k přípravě na tortilly.
Další suroviny
1. Na tortillu postupně dejte smetanu, guacamole, maso, malinko nasekané cibule, salát a trošku strouhaného sýra. Zabalte a můžete podávat.