Ingredience: | |
celozrnná špaldová mouka | 200 g |
kyška | 400 ml |
vejce | 2 ks |
kokosový cukr | 3 lžíce |
citronová kůra | 1 lžička |
skořice | 1/2 lžičky |
prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | špetka |
bílý jogurt, domácí nutela a čerstvé ovoce | k podávání |
Při pohledu na všechny ty krásné fotky snídaní plné vaflí a čerstvého ovoce, jsem vždycky toužila dělat si takové snídaně i doma. Nebyla jsem ale schopná si pořídit vaflovač, a tak jsem byla odkázaná jenom na slintání u instagramu. Před nedávnem ale přišel den D a já si pořídila svůj vlastní vaflovač!!! Pro někoho běžná věc, pro mě to byly druhé vánoce. Od té doby jsme se zamilovali do našich snídaní ještě o kousek víc a vafle jsou na pořadu dne alespoň jednou týdně.
Zásadně nevařím podle receptů, takže nikdy nevím, jak moje ranní pokusy dopadnou. Občas snídáme spíš trhanec, ale jsou dny, kdy se opravdu daří. A mezi takové patří i tento recept na celozrnné vafle ze špaldové mouky. Těsto je úžasně vláčné díky přidání kyšky a božsky voní po skořici. Ty prostě musíte vyzkoušet.
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte kokosový cukr a důkladně rozšlehejte. Přilijeme kyšku a vanilkový extrakt a opět vše společně promícháme. Nakonec do tekuté složky vmícháme všechny suché ingredience, tj. špaldovou celozrnnou mouku, citronovou kůru, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně umícháme hladké vláčné těsto s hustší konzistencí připomínající těsto na lívance.
Takto připravené těsto necháme přibližně půl hodiny odpočívat v pokojové teplotě. Po odležení lehce vymažeme pláty vaflovače kokosovým olejem a necháme péct vafličky.
Dejte si je s čím chcete a co máte nejraději. Já zvolila domácí nutelu, bílý jogurt, čerstvé fíky a banány.
Podrobné info: