Pažitka
Název:

Celozrnný chléb se švestkami a ořechy


Celozrnný chléb se švestkami a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
hladká pšeničná mouka250 g
celozrnná žitná mouka125 g
celozrnná špaldová mouka125 g
voda350 ml
sušené droždí1 sáček
řepkový olej3 lžíce
sůl2 lžičky
sušené švestky75 g
vlašské ořechy75 g
Postup přípravy:

Už dlouho mě lákalo vyzkoušet ochucený chléb, hlavně kombinace švestky a ořechy. Pár receptů na něj jsem objevila, ale ani jeden se mi nezdál to pravé "ořechové". A tak vznikl chléb, který je kombinací asi tří receptů. Výtečně chutná s kozím sýrem. Zbude-li Vám, můžete z něj připravit toasty vhodné jako příloha například k teplému salátu z ovčího sýru.

Švestky si nakrájíme na čtvrtky, ořechy nahrubo nasekáme. Těsto nechávám vymíchat (mimo švestek a ořechů, ty přidávám při signálu na přidání semínek apod.) a vykynout pekárnu.
Vytvarujeme podlouhlý bochník, který nakrojím cik cak a nechám ještě cca 30 minut nakynout.
Troubu si předehřeji na 200 stupňů, na dno dám kastrůlek s vodou. Pečeme asi 45 minut.

Dobrou chuť pažitkáři!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno