Pažitka
Název:

Celozrnný kuskus s tempehem a brokolicí


Celozrnný kuskus s tempehem a brokolicí


Ingredience:
Ingredience:
marinovaný tempeh100 g
brokolice (růžičky)1/2 ks
špenátové listy několik
sójová smetana100 ml
celozrnný kuskus50 g
Alsan (rostlinný tuk, který kouíte v obchodech se zdravou výživou), lze nahradit rostlinným olejem1 plátek
česnek1 stroužek
mořská sůl špetka
pepř špetka
extra panenský olivový olej trochu
Postup přípravy:

První jarní veganský recept, který je hotový během deseti minut, je na světě! 

Nejen, že je jednoduchý, ale je také velmi chutný a zdravý. Navíc, tempeh je výbornou náhradou masa. =)

Kuskus si připravte podle návodu. Do hotového kuskusu, přidejte lžičku olivového oleje a přidejte sůl a pepř. Z brokolice si odkrojte jen růžičky a dejte je do vroucí vody na chvíli povařit, aby změkly. Asi po 5 minutách vaření je sceďte. Tempeh nakrájejte na kostky. Na pánev dejte zpěnit plátek Alsanu nebo lžíci oleje. Přidejte tempeh, růžičky brokolice i špenátové listy. Chvíli restujte a přidejte sójovou smetanu, poté ihned přidejte utřený nebo prolisovaný česnek. Směs osolte a opepřete podle chuti. Ke směsi přidejte hotový kuskus a důkladně promíchejte. Můžete ihned podávat. =)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno