Ingredience: | |
marinovaný tempeh | 100 g |
brokolice (růžičky) | 1/2 ks |
špenátové listy | několik |
sójová smetana | 100 ml |
celozrnný kuskus | 50 g |
Alsan (rostlinný tuk, který kouíte v obchodech se zdravou výživou), lze nahradit rostlinným olejem | 1 plátek |
česnek | 1 stroužek |
mořská sůl | špetka |
pepř | špetka |
extra panenský olivový olej | trochu |
První jarní veganský recept, který je hotový během deseti minut, je na světě!
Nejen, že je jednoduchý, ale je také velmi chutný a zdravý. Navíc, tempeh je výbornou náhradou masa. =)
Kuskus si připravte podle návodu. Do hotového kuskusu, přidejte lžičku olivového oleje a přidejte sůl a pepř. Z brokolice si odkrojte jen růžičky a dejte je do vroucí vody na chvíli povařit, aby změkly. Asi po 5 minutách vaření je sceďte. Tempeh nakrájejte na kostky. Na pánev dejte zpěnit plátek Alsanu nebo lžíci oleje. Přidejte tempeh, růžičky brokolice i špenátové listy. Chvíli restujte a přidejte sójovou smetanu, poté ihned přidejte utřený nebo prolisovaný česnek. Směs osolte a opepřete podle chuti. Ke směsi přidejte hotový kuskus a důkladně promíchejte. Můžete ihned podávat. =)
Podrobné info: