Ingredience: | |
máslo | 140 g |
hladká mouka | 210 g |
cukr | 70 g |
žloutek | 1 ks |
Poleva: | |
čokoláda na vaření | 1 ks |
máslo | plátek |
ořechy | dle potřeby |
Vánoční cukroví, které chutná snad každému. Kdo by měl alergii na vlašské ořechy, může použít mandle. Jednoduché, vynikající a oblíbené!
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v hladké, nelepící se těsto. Necháme 2 hodiny odležet v chladu. Jakmile máme těsto odležené, vyválíme placku tenkou asi 3 mm, ze které vykrájíme kolečka. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 160°C asi na 6 minut.
Polevu připravíme tak, že dáme čokoládu s máslem rozpusit ve vodní lázni.
Cukroví poté polijeme polevou a poklademe ořechy.
Podrobné info: