Pažitka
Název:

Černoušky


Černoušky


Ingredience:
Ingredience:
máslo140 g
hladká mouka210 g
cukr70 g
žloutek1 ks
Poleva:
čokoláda na vaření1 ks
máslo plátek
ořechy dle potřeby
Postup přípravy:

Vánoční cukroví, které chutná snad každému. Kdo by měl alergii na vlašské ořechy, může použít mandle. Jednoduché, vynikající a oblíbené!

Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v hladké, nelepící se těsto. Necháme 2 hodiny odležet v chladu. Jakmile máme těsto odležené, vyválíme placku tenkou asi 3 mm, ze které vykrájíme kolečka. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 160°C asi na 6 minut.

Polevu připravíme tak, že dáme čokoládu s máslem rozpusit ve vodní lázni.

Cukroví poté polijeme polevou a poklademe ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno