Ingredience: | |
cibule | 1 ks |
pórek | 5 cm |
červená čočka | 150 g |
kokosové mléko | 1 plechovka |
drcená rajčata | 1 konzerva |
sůl | 1 špetka |
skořice | 1 špetka |
římský kmín | 1 špetka |
kurkuma | 1 špetka |
Garam massala | 1 špetka |
česnek | 1-2 stroužky |
Ghí | 1 lžíce |
„Když jdeš nakoupit, kup květákovou rýži.“
…
„Neměli.“
„To je divný. Vždycky ji mají. Kde jsi ji hledal.“
„U rýže.“
„Tak to bude ono. Květáková je v mrazácích.“
1. Na pánvi rozehřejeme ghí. Přidáme cibuli, pórek, osolíme.
2. Vlijeme konzervu rajčat. Okořeníme.
3. Přidáme červenou čočku (v suchém stavu). Povaříme.
4. Přilijeme kokosové mléko, které podle potřeby přilíváme (do uvaření čočky a dosažení požadované konzistence).
PŘÍLOHA: dětem s rýží a já jsem si dala s květákovou rýží, kterou mi Miky ujídal, zatím mu chutná skoro všechno.
Podrobné info: