Pažitka
Název:

Červená čočka s rajčaty a kokosovým mlékem

vegetariánský recept


Červená čočka s rajčaty a kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
pórek5 cm
červená čočka150 g
kokosové mléko1 plechovka
drcená rajčata1 konzerva
sůl1 špetka
skořice1 špetka
římský kmín1 špetka
kurkuma1 špetka
Garam massala1 špetka
česnek1-2 stroužky
Ghí1 lžíce
Postup přípravy:


„Když jdeš nakoupit, kup květákovou rýži.“

„Neměli.“

„To je divný. Vždycky ji mají. Kde jsi ji hledal.“

„U rýže.“

„Tak to bude ono. Květáková je v mrazácích.“

1. Na pánvi rozehřejeme ghí. Přidáme cibuli, pórek, osolíme.

2. Vlijeme konzervu rajčat. Okořeníme.

3. Přidáme červenou čočku (v suchém stavu). Povaříme.

4. Přilijeme kokosové mléko, které podle potřeby přilíváme (do uvaření čočky a dosažení požadované konzistence).

PŘÍLOHA: dětem s rýží a já jsem si dala s květákovou rýží, kterou mi Miky ujídal, zatím mu chutná skoro všechno.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Nedoma

    zavřít okno