Pažitka
Název:

Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát


Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát


Ingredience:
Ingredience:
syrová oloupaná červená řepa500 g
převařená studená voda200 ml
ocet100 m
sypká želatina / 1 sáček na vaječnou tlačenku20 g
cukr1 lžička
zeleninový bujón1 kostka
sůl dle potřeby
Dále budete potřebovat:
silikonové nebo jiné formičky dle potřeby
Postup přípravy:

Máte rádi různé sulcy a huspeniny? Vyzkoušejte jednu nevšední ze syrové červené řepy.

Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím do hlubšího hrnce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu. Přidáme 200ml převařené vody, nabobtnalou ochucenou želatinu a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
Ochutnáme, podle potřeby doladíme chutě a naplníme do formiček. Dáme alespoň na 5 hodin uležet do lednice.
Podáváme s cibulí, pokapané trochou octa, nebo jako salát k hlavnímu jídlu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno