Ingredience: | |
syrová oloupaná červená řepa | 500 g |
převařená studená voda | 200 ml |
ocet | 100 m |
sypká želatina / 1 sáček na vaječnou tlačenku | 20 g |
cukr | 1 lžička |
zeleninový bujón | 1 kostka |
sůl | dle potřeby |
Dále budete potřebovat: | |
silikonové nebo jiné formičky | dle potřeby |
Máte rádi různé sulcy a huspeniny? Vyzkoušejte jednu nevšední ze syrové červené řepy.
Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím do hlubšího hrnce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu. Přidáme 200ml převařené vody, nabobtnalou ochucenou želatinu a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
Ochutnáme, podle potřeby doladíme chutě a naplníme do formiček. Dáme alespoň na 5 hodin uležet do lednice.
Podáváme s cibulí, pokapané trochou octa, nebo jako salát k hlavnímu jídlu.