Ingredience: | |
červený rybíz | 1 kg |
skořice | 1 lžička |
kyselina citronová | 2 lžičky |
hřebíček | 4 - 6 ks |
cukr krupice | 700 g |
rum | 250 ml |
Léto je prostě úžasné, neustále dostatek čerstvé zeleniny, bylinek a ovoce. Prostě tohle fakt miluji. Takže "křečkuji" na zimní období a dnes to byl červený rybíz á la brusinky, který je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.
Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr. Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme. Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky. Rybíz á la brusinky je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.
Podrobné info: