Ingredience: | |
čerstvý rybíz | 1 kg |
cukr krupice | 700 g |
Rum | 250 ml |
kyselina citronová | 2 lžičky |
hřebíček | 4-6 ks |
skořice | 1 lžička |
Červený rybíz je dobrý nejen na koláč. Rybíz ala brusinky je výborný ke svíčkové, grilovanému masu nebo jako dip k sýrům a přípravě studené kuchyně. Určitě vyzkoušejte.
Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr.
Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme.
Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky.
Rybíz á la brusinky si určitě zamilujete.