Pažitka
Název:

Červený rybíz ala brusinky

vegetariánský recept


Červený rybíz ala brusinky


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý rybíz1 kg
cukr krupice700 g
Rum250 ml
kyselina citronová2 lžičky
hřebíček4-6 ks
skořice1 lžička
Postup přípravy:

Červený rybíz je dobrý nejen na koláč. Rybíz ala brusinky je výborný ke svíčkové, grilovanému masu nebo jako dip k sýrům a přípravě studené kuchyně. Určitě vyzkoušejte.

Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr.
Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme.
Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky.
Rybíz á la brusinky si určitě zamilujete.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno