Pažitka
Název:

Česká bramboračka s houbami


Česká bramboračka s houbami


Ingredience:
Ingredience:
voda1,5 l
brambory300 g
pokrájená zelenina (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel)300 - 400 g
lesní houby2 lžíce
máslo40 g
hraška (hladká mouka) na zahuštění
drcený kmín dle chuti
majoránka dle chuti
jarní cibulka1 ks
česnek3 - 4 stroužky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
kurkuma špetka
mletý zázvor špetka
nať z petrželka a jarní cibulky dle chuti
Postup přípravy:

Bramboračka je česká klasika. Já ji zkusila ozvláštnit zázvorem a bramboračka tak získala úplně jiný rozměr, moc jsme si pochutnali.

Do nádoby s vodou vložíme pokrájen a oloupané brambory, očištěnou a omytou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Nakonec přidáme povařit houby. V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu. Povaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a podle každého dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou petrželku a zjemníme máslem.  

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno