Ingredience: | |
cibule | 1/2 ks |
plnotučné mléko | 1/2 hrnku |
ghí | 1 lžička |
brambory | 2 ks |
silný vývar | cca 1 l |
domácí lučina | cca 4 velké lžíce |
nasekaný medvědí česnek | cca velká hrst |
sůl | dle chuti |
kmín | špetka |
opečený rohlík | dle potřeby |
Polévky se u nás moc nepřidávají, spíš jsem ráda, že proběhne pár lžiček. Však tato měla úspěch a celý talířek zmizel rychlostí blesku.
V hrnci si orestujeme cibulku na ghí a necháme jí pěkně zhnědnout, nechvátáme na ní, ať má hezkou barvu. Přidáme nakrájené brambory na kostky, sůl, kmín a zalijeme vývarem. Když jsou brambory měkké, přidáme lučinu, mléko a česnek, necháme provařit a rozmixujeme.
Jako bonus můžete opéct třeba kolečka rohlíku či bagetky a pokapat lehce panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť!