Ingredience: | |
máslo | 1 plátek |
olivový olej | 1 lžička |
česnek (stroužky nakrájet na jemné plátky) | 1 palice |
malá červená cibulka (nakrájená najemno) | 2 ks |
brambory (na kostičky) | 2 ks |
mrkev (na kostičky) | 1 ks |
nakrájená kvalitní šunka | 10 dkg |
nastrouhaný sýr | 10 dkg |
sušená zelená petrželka | 1 lžička |
krutonky z žitného chleba | dle chuti |
jarní cibulka | na posypání |
zeleninový vývar | dle potřeby |
Všude číhají bacily, tak se trochu nadopujeme přírodními antibiotiky. Horká polévka je ta nej.
Do hrnce dáme máslo, olivový olej a vše orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme po dobu 25 minut. Po uvaření zasypeme petrželkou.
Do polévkové misky dáme šunku a sýr, zalijeme polévkou, zasypeme krutonky a jarní cibulkou a můžeme podávat.