Pažitka
Název:

Česneková polévka s pošírovaným vejcem


Česneková polévka s pošírovaným vejcem


Ingredience:
Ingredience:
voda nebo vývar z vepřových kolem1,5 l
středně velké brambory3 ks
česnek6 stroužků
majoránka2 lžíce
mořská sůl1 lžička
pepř3 kuličky
kmín celý dle chuti
40% eidam dle chuti
vejce dle potřeby
Postup přípravy:

Můj tip na geniální česnečku je ten, že pokud někdy doma vaříte vepřová kolena, vývar z nich vám poslouží jako ten nejlepší základ na česnekovou polévku. U nás doma se často dělá takzvaně kotlíkové maso, kdy se vaří vepřové koleno, játra či ledvinky spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Následně ten silný vývar uchováváme v mrazáku a používáme ho jako základ česnečky!

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 1 - 2 cm velké kostičky a dáme vařit do 1,5 l vody nebo vepřového vývaru. 

2. Vodu osolíme a přidáme čerstvě drcený pepř a kmín.

3. Po 15 minutách přidáme do hrnce majoránku a prolisujeme skoro celou paličku česneku. Množství stroužků volte podle toho, jak moc silný máte česnek, teď v zimě je docela slabý. Já dávám přibližně 6 stroužků česneku.

4. Na závěr do polévky vmícháme dvě rozkvedlaná vejce. Já osobně mám nejraději, když si vejce rozklepnu do misky a zaliju ho vroucí polévkou, stane se z něj prakticky pošírované vejce, které je dle mého TOP.

Polévku servírujeme s nastrouhaným sýrem v misce.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno