Pažitka
Název:

Čevabčiči s bramborem a cibulkovou hořčicí


Čevabčiči s bramborem a cibulkovou hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso1 kg
sůl1 lžíce
cukr1 lžíce
voda200 ml
vejce2 ks
strouhanka2 hrsti
majoránka dle chuti
sušený česnek dle chuti
olej dle potřeby
pepř dle chuti
cibule dle chuti
plnotučná hořčice dle chuti
Postup přípravy:

Na tuhle českou klasiku si nejvíce vzpomínám ze školní jídelny. Domácí čevabčiči jsou ale mnohem lepší.

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. 

Do masa druhý den dáme vejce a strouhanku, opepříme, přidáme majoránku a sušený česnek a vše dobře promícháme. V ruce uválíme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. 

Podáváme je s cibulkovou hořčicí, cože je na jemno nakrájená cibule smíchaná s plnotučnou hořčicí.

Protože jsme maso den předem naložili, jsou čevabčiči krásně jemné a nejsou tuhé.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno